Mesélő Margitsziget – Ezt a sztorit még Te sem hallottad soha…

Azt gondolod, mindent tudsz róla? Akkor elmeséljük, hogy a Margitsziget sosem volt a Nyulak Szigete. Hogy helyette szőlősgazdák és lovagok tanyája volt, majd egy jó darabig királyi menedékhely. A Szent Margit-sztori pedig csupán mellékvágány az itt lezajlott királyi temetésekhez, nádori bálokhoz, puccos kaszinózásokhoz és nagyvilági irodalmi szalonok világához képest. Arról nem is beszélve, amiről a sziget évszázados platánjai, narancseperfái és feketefenyői mesélnek. Gyere velünk, és ígérjük, úgy fogod látni a Margitszigetet, mintha most járnál ott életedben először!

 

A séta időpontja: 2021.június 5.

  • Indul: Margitsziget, a 26-os/226-is autóbusz „Parkmozi köz” megállója
  • Időtartama: 150 perc
  • Végződik: Margitsziget, a 26-os/226-os autóbusz „Zenélőkút” megállója közelében
  • Hossza: 2.1 km (gyaloglás, részben aszfalton, részben füves-murvás talajon)

A séta részvételi díja: 4.500 Ft/fő

Minimális létszám: 10 fő

A csoport vezetője:

 

Kőrösi Csoma Sándorról feljegyezték, hogy “ha gyaloglásnak indult, a cél előtt soha meg nem pihent; s ha egy domb tetejére följutott, nem érte be ezzel, mert kíváncsi volt tudni, mi van a második domb háta mögött s amazon is túl“. 

Valahogy én is így vagyok szülővárosom, Budapest felfedezésével. Soha nem pusztán a felszínt, a jól ismert városi látnivalókat akartam ismerni, hanem le akartam ásni a város történetének mélyére, felkutatni a szokatlant, az ismeretlent. Látni akartam a város lelkét, megtapasztalni egyedi mivoltát, magamba szívni eszenciáját.

    Jelentkező lap: